BodiTrak – skärskådar ditt fotarbete

Fotarbete är kanske inget gemene man förknippar med golf i lika hög grad som inom idrotter som boxning, tennis och fotboll. Men faktum är att hur du ställer dina fötter och balanserar med dem har stor inverkan på ditt golfspelande. I alla kaströrelser vi gör med kroppen – såsom en golfsving – får sin kraft genom fötterna och marken.

Ett av de senaste verktygen och hjälpmedlen på marknaden är det kanadaproducerade BodiTrak, som är en avancerad högkänslig tryckplatta som mäter vart du har tyngdpunkten under hela din sving. BodiTrak samlar in information medan du svingar och ger dig sedan rätt feedback för att kunna förbättra både ditt fotarbete och hur du använder din kropp när du spelar. När du tagit del av feedback:en och implementerat detta i ditt spelande kommer du bland annat kunna skapa mer fart i klubban och slå rakare.

BodiTrak är ett ledande företag inom sportteknologi, och fokuserar på interaktionen mellan utövaren och marken hen står, går, springer eller rör sig på. Marken rår vi oss inte på som individuella spelare – men vi kan påverka vår teknik och hur vi använder kroppen. BodiTrak har lovordats av stora namn inom golfen, som till exempel Mike Weir, som menar att tekniken kan göra både honom och andra golfspelare bättre.